新手指南妍琋:原油破位下行係必得,高空思路唔,耐心等待机

香港交友討論區HkEasyChat

新會員註冊

HKEASYCHAT TV x 小榴槤電視

..
喜歡本頁?立即SHARE

香港交友討論區HkEasyChat»論壇forum Hkeasychat上班搵錢 上班地產金融區 妍琋:原油破位下行係必得,高空思路唔,耐心等待机
您正在討論區的: 妍琋:原油破位下行係必得,高空思路唔,耐心等待机
查看: 18|回復: 0
收起左側

妍琋:原油破位下行係必得,高空思路唔,耐心等待机

妍琋:原油破位下行係必得,高空思路唔,耐心等待机
  【寄】
  唔要去听人既忽悠,la人生既每一步都必靠自己既能力完成。自己肚子里有料,手上本事,再多人亦都用。人只la机,但抓住机是要靠真本事。所以啊,修自己,比到逢迎人重要既多。努力是一种生活度,和年!生活要有激情,只要la有前行既方向和目,什五啀l都唔晚,能量既袋唔la正能量既人生!
  【行情回】
  昨日原油段持45.6-46.1整理,交投清淡,美段初,原油空始力,跌破45.5支支下行,美近尾段跌破45.0支再次跌至44.5附近位置,最收跌逾2%。到行情,妍琋就又要嗦一下了,我一直既操作要做,做,而我本人亦都是一直持看空,一直持中空看42-40位置既唔,然短期原油有一定既反,偶操作既空亦都被止,但係可以睇到,近期高位既空操作了仍然是取得了唔既效果,是4小上是日上都係每次既反均未有效突破上方力,而高依然是係唔下移,那丹Z市下行既概率依然好大,所以妍琋再次,多慎做,注意控制好!
  【市】
  周四(7月21日)投者注洲央行,以期中找到行一步放政策既索。唔本次洲央行慎,亦都未明确暗示下次行,行更希望睇到英以及意大利行坏等既更多影之后再做出一步松定,支元走高。美方面,美既据依然延此前既,再度提升了美年升息既几率。
  美7月16日周首次申失救人25.3万,三月低;期26.5万,前值25.4万。指出,此次初失金人意外出下滑,降至呢一年4月以既低位,且已72周持係30万口下方;管通常係每年既,因汽制造商置配以行重,初人應該有所上升,但此次据并未受到影,足以明前力市既表。
  洲央行保持存款利率係0.4%唔,持主要再融利率係0.00%,央行确其前瞻性指引,即係,係划束后,持利率係前或更低水平。央行重申,每月800元既划持至2017年3月,必要應該一步延,直至睇到通向目回升既象。
  据路透本月早些候查既石油公司表示,多石油公司既“套期保值”活甚至自原油价格始上之已始,查,原油价格係第一季度于低价位水平,30家石油公司中便已有17家始增加其油价既。管些石油公司售价“定”係低位置,但係使其收入以及利得更加定。
  但同亦都有另外既象表明,石油生商既市正升至2016年高水平。管自2月份以,原油价格既上,市看油价既情持高,但係原油价格係近期触并回至45美元/桶价位水平之后,市既悲情便死灰复燃。截至7月12日周,石油交易既空寸增加1.6%,且已三周出增加。
  【技分析及考操作建】
  技面上仍然是空占优,妍琋就唔多嗦了,昨晚最低再次于44.5位置得支,是昨天文章中分析既,44.5附近支唔有效跌破,那五鴘o依然持整,但係按照目前原油既走分析看,上方高依然係唔下移,然短有一定既反,但係力度都相比疲,力位均未被有效突破,那五鴘o破位下行已是係必得了,只是而已,原油目前供剩既仍然是大利空因素,所以操作上就是反做空,破位追空即可,日目前首要注45既力位,上方依次是45.5/46.0展制,低位44.5,破位看44-43位置,唔最近原油走短多空比繁,一天反一天下跌比往复,係操作中一定要注意做好控制,或者保持望,但係空依然唔,操作思路高空唔!
  原油日可考操作策略:
  策略一:油价上方反首次触及45.3始布局空,上方可根据行情酌情加空,止0.5,目44.5,破位移利持有;
  策略二:油价下方若跌破44.5反44.8附近空,止0.5,目44,破位移利持有;
  策略三:行情刻,思路策略亦都价格走而做出整,欲知及行情走分析及操作策略可系本人;
  以上策略供考,合理控制好位,切勿重/操作,做好止,投有,投者据此操作,自!
  【分享之“”】
  之前妍琋係公金盟中每天推送一篇文章,跟大家分享了一下點樣樣係投市中才能成孕穻s下去,得自己理想既收益,那丹釵炫q就相有,做中F,回看去,其是好有必要既,都有既,唔應該每都能百分之百正确,然而,係真正遇到了,好多投朋友肯定都好沮,但係妍琋想要既是,遇到了,唔要逃避,唔要怕,而要。
  首先,要既明白,生后要知道既原因是什丑A唔能稀里糊珒N了。要做到一我必有自己既交易法和律。操作唔是意下既,而是要有划,有原。入件是什丑A止哪里,加件是什丑A出件又是什丑A每一都要清清楚楚。如果生了,我一一既扣,看哪出了,以后怎冗耤C每人格唔同,交易手法唔同,定既交易法和律然就唔同,但係有一肯定是共用既,那就是止既整方向。止唔能向放大既方向改,只能移止小最大空,或者保盈利,一是非常必要既。如果到了止唔愿意就放大止,后面有既苦可食。
  第二,要生係可以控制既幅度,就是生一次唔至于影大局,要求我。妍琋既原是建最大唔超金既2%,如果操作方向完全,最多失2%,下次交易正常行。好多投者操作都唔注意划好位,大多甚至是重/操作,果一次生后大半既金就了,唔是交易,是博,係市里博既人是有好心既。有既投者係重生后,本金就大幅萎既情下要加大位再次入,是酒后高速,而且汽。唔可控制是相得人驚啊,妍琋唔再多了。
  第三,勇于面,眼睛正前方。唔要已生既耿耿于怀,即便是重既。去既就去了,路得往前走,度懊悔唔挽回失,勇于面去既才能走向更加美好既未
  与金融投交易,生是唔可避免既。市中既大多人是係努力提高自己既胜率,人往往胜率越高盈利就越高,其妍琋唔是既。
  提高胜率固然重要,但即便我再怎之V力,我亦都是人,好少有人能做到80%以上既胜率,一般,能盈利既少投者胜率都保持係60%上下,有既甚至是係50%以下。偶有投者能係一段做到80%以上既成必v,但係都持唔下去,能持下去既一般都係50%到60%之。
  大多既投者都好重做既胜率,他亦都係唔既努力提高自己既胜率,其又是步入了一。生是好平常既事情,好少有投者能保持高胜率,而定盈利既投者靠既亦都并唔是高胜率。控制住,利情奔跑才是定利之根民澧
  【今日重注既据与事件】2016年7月22日周五
  ①15:00法7月制造PMI初值
  ②15:30德7月制造PMI初值
  ③16:00元7月制造PMI初值
  ④16:30英7月制造PMI、英7月服PMI
  ⑤20:30加拿大6月CPI月率、加拿大5月零售售月率
  ⑥21:45美7月Markit制造PMI初值
  ⑦次日01:00美至7月22日周石油井

(明:本版文章容作者人,供投者考,唔代表本网,唔构成投建。投者据此操作,自。)

系統自動相關推薦tag:forum,交友,alexa

上一篇︰蔣妍琋:原油破位下行勢係必得,高空思路唔變,耐心等待時機
下一篇︰舒梓熙:7.22黃金白銀何暴漲,空單被套怎辦?
+10
如您覺得" 妍琋:原油破位下行係必得,高空思路唔,耐心等待机 "很膠,請share出去
您正在回覆: 妍琋:原油破位下行係必得,高空思路唔,耐心等待机