新手指南羅斯:七年前曾招募詹韋 公牛管理層唔作為

香港交友討論區HkEasyChat

新會員註冊

HKEASYCHAT TV x 小榴槤電視

..
喜歡本頁?立即SHARE

香港交友討論區HkEasyChat»論壇forum Hkeasychat運動 運動體育區 羅斯:七年前曾招募詹韋 公牛管理層唔作為
您正在討論區的: 羅斯:七年前曾招募詹韋 公牛管理層唔作為
查看: 7|回復: 1
收起左側

[體育資訊] 羅斯:七年前曾招募詹韋 公牛管理層唔作為

德里克-羅斯呢一年夏天轉投克里夫蘭騎士隊,與勒布朗、韋德同隊打球。但本來早係七年前他們就有機會成為隊友。羅斯係接受媒體采訪時表示,自己早係2010年就曾經特意錄制視頻為公牛隊招募勒布朗、韋德同克里斯-波什呢三大巨星,而最終沒能成市h係由於公牛隊管理層既唔作為。
羅斯:七年前曾招募詹韋 公牛管理層唔作為,香港交友討論區

羅斯表示︰“人們總係批評我沒有招募。但其實我有努力進行招募,仲為此特意錄制la視頻。但我覺得呢個事情唔應該由我對外講,應該由公牛隊來公牛。但係他們乜野亦都沒有做。”
  據羅斯透露,他特意為勒布朗、韋德同波什錄制la視頻,展示la公牛隊既優勢。而公牛隊亦都希望得到呢“三巨頭”,甚至積極與快船商討關于羅爾-鄧既交易,希望給簽約“三巨頭”騰出空間。
  據知情人士透露,係呢個招募視頻中羅斯、諾阿等球員,以及球隊既教練等人都紛紛出鏡。而據一位消息人士表示,公牛曾經希望親自去克里夫蘭招募勒布朗,但羅斯退出la。人們係當時認為,羅斯更青睞于與喬-約翰遜一起打球。
  羅斯表示︰“我既意思係,呢件事確實唔該由我來講。但係公牛隊乜野亦都沒講。他們把呢個視頻送la過去,但我唔知道勒布朗、韋德同波什他們有沒有睇到。我確實拍la呢個視頻,但係當時我唔方便對外透露。”
  輿論普遍認為,羅斯係招募球星方面表現唔夠積極。那麼他點解一直沒有把此事講出來為自己辯護呢?羅斯表示︰“我只係諗睇睇有邊個係背後支持我。”
  到la2014年,公牛隊積極招募安東尼,當時羅斯有短暫露面,但隨後雙方聚嶼J時候羅斯又沒有出現。咁樣既做法,亦都係激怒la公牛管理層。害羞既個性同對于隊友既忠誠,讓羅斯好難招募到自由球員。
  韋德回憶此事時表示︰“那就唔係他既個性。其實我地當時都知道他諗要我地加盟公牛,但他並唔需要花所有既時間來招募我地。他既心意我地la解,但我地只係做la一個更加合適自己既決定。”

</p>

系統自動相關推薦tag:forum,交友,alexa

上一篇︰A席破門C羅失單刀 葡萄牙2-0瑞士晉級
下一篇︰甦炳添大婚接親被"惡搞" 婚禮攜伴郎團熱舞
+10

該用戶從未簽到

評論頭像

more post
回復 支持 反對

如您覺得" 羅斯:七年前曾招募詹韋 公牛管理層唔作為 "很膠,請share出去
您正在回覆: 羅斯:七年前曾招募詹韋 公牛管理層唔作為